Ook uw woning energieneutraal?-Twente Zon

Mogelijkheden om uw woning energieneutraal te maken

Zonnepanelen, een goede stap in de richting om uw elektriciteitsrekening te verlagen en iets te doen voor het milieu. Minder verbruik van fossiele brandstoffen en minder uitstoot van CO2.

Maar wist u dat er nog een heleboel andere mogelijkheden zijn om uw afhankelijkheid van de grote gas- en oliemaatschappijen te beperken?
Om een indruk te geven, hieronder alvast een aantal mogelijkheden om uw woning te verduurzamen, de uitgave voor energie te beperken en de afhankelijkheid van de grote jongens terug te dringen.

Isolatie

Het klinkt logisch, maar een goede isolatie van uw huis is een zeer efficiënte stap om het energieverbruik te beperken.
De zolder goed geïsoleerd en afgetimmerd, dubbelglas in alle ramen, tocht-strips onder de deur… Er zijn legio maatregelen denkbaar.

LED verlichting

Uw eerste gedachte is nu waarschijnlijk één van grote aarzeling omdat de indruk is dat LED lampLED verlichting “koud” licht is.
Laat u verassen. LED lampen zijn verkrijgbaar in meerdere licht kleuren.
En daarbij komt, als de verlichting die vaak brand voorzien wordt van LED lampen, heeft u de kosten er binnen een half jaar uit. En dan te bedenken dat die LED lampen een gemiddelde levensduur hebben van 8 jaar!

Pelletkachels

De naam zegt het al, pelletkachels worden gestookt met pellets, die gemaakt zijn van samengeperst hout. De toevoer van deze pellets gaat geheel automatisch, u hoeft de kachel dus niet in de gaten te houden. Een pelletkachel stookt ruim 40% goedkoper dan stroom en daarmee is het een zeer interessant product om nader te bekijken.
Pelletkachels zijn er zowel in “design” als “inbouw”. En wat ook zeer interessant kan zijn, pelletkachels kunnen worden gebruikt als vervanging van de CV-installatie, door het opwarmen van water en het verwarmen van verschillende ruimtes in huis via een luchtverwarmingssysteem.

Zonneboilers

Een zonneboiler wordt m.n. gebruikt voor het verwarmen van het water dat u thuis gebruikt om te douchen, af te wassen etc. en kan tot 70% besparen op de kosten voor het verwarmen van het water.
Een zonneboiler-systeem werkt heel simpel op zonlicht en zonnestralen.
Het systeem bestaat uit een zonnecollector, pomp en boiler. De collector vangt het zon- of daglicht op waardoor de vloeistof, die erin rondgepompt wordt, wordt verwarmd. In de boiler wordt de warmte afgegeven aan het leidingwater.

Warmtepompen

Bespaar 60 tot 100% op uw energierekening met de nieuwste generatie lucht-water warmtepompen.
De lucht-water warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht, zelfs bij temperaturen ruim onder nul graden Celsius. Voor iedere kWh stroom leveren deze warmtepompen 3 tot 5 kWh (warmte-energie) terug.
Deze warmtepompen dienen als hoofdverwarmingsbron en kunnen naast verwarmen ook zomers uitstekend koelen en dienen als airconditioning.

Met een combinatie van een zonnestroom- en zonnewarmte-systeem bespaart u 60 tot zelfs 100% op uw energierekening. Wilt u meer weten over hoeveel u kunt besparen? Laat het ons weten en neem contact met ons op.

Stel hier uw vraag