Btw teruggave zonnepanelen voor particulieren-Twente Zon

Btw teruggave zonnepanelen voor particulieren

Een financiële meevaller! Als u als particulier zonnepanelen koopt dan heeft u namelijk recht op teruggave van de betaalde btw. Het voordeel bedraagt al snel zo’n € 650,-!
Btw teruggave_spaarvarken Bereken hier snel en eenvoudig wat u terugontvangt.

Dit voordeel is het gevolg van een uitspraak van de hoogste Europese rechter. In het Fuchs-arrest (20 juni 2013) heeft het Europese Hof van Justitie besloten dat eigenaren van zonnepanelen, die duurzaam opgewekte elektriciteit tegen vergoeding leveren aan de energieleverancier, btw-ondernemer zijn. En dus heeft u recht op teruggaaf van die btw.

Wat moet u doen?

Door u in het jaar van aanschaf te registreren als btw-ondernemer krijgt u de btw op de aanschaf van de zonnepanelen terug. Dit kunt u zelf doen, maar u kunt dit ook overlaten aan specialisten.
Eén van die specialisten is het belastingadvieskantoor ZonnepanelenBTW. Zij kunnen het gehele traject voor u verzorgen (aanmelden als btw-ondernemer, btw-aangiften indienen en ontheffing aangifteplicht btw aanvragen).
Voor deze service betaalt u eenmalig € 150,- incl. Btw. Het spreekt voor zich dat ook direct de btw op de factuur voor deze service teruggevraagd wordt.

Door op onderstaande banner te klikken komt u op een aanmeldingsformulier. Vul het in en alles wordt verder voor u geregeld.

Btw terug op zonnepanelen

Stel hier uw vraag