Onafhankelijke testinstituten voor zonnepanelen-Twente Zon

Onafhankelijke testinstituten voor zonnepanelen

“Onafhankelijke testinstituten voor zonnepanelen” daar hoort direct de vraag bij “hoe onafhankelijk zijn die instituten eigenlijk?”
TÜV Rheinland_logo
Een testinstituut dat geen introductie en toelichting benodigd is TÜV. TÜV is een groot en bekend internationaal testinstituut voor certificering, keuring en inspectie van een veelheid van diensten en producten. Ook de materialen voor zonne-energiesystemen worden vaak door TÜV onderworpen aan allerlei testen. Voor meer informatie over wat TÜV test en volgens welke normen, verwijzen we graag door naar hun pagina: http://www.tuv.com/photovoltaik_module/

Twee, misschien iets minder bekende testinstituten zijn het Fraunhofer Institut en het solar testinstituut Photon.

Fraunhofer InstitutFraunhofer Institut ISE_logo

Fraunhofer is de grootste onderzoeksorganisatie voor toegepast onderzoek in Europa, met focus op: gezondheid, veiligheid, communicatie, mobiliteit, energie en milieu.

Met meer dan 1.300 medewerkers is Fraunhofer ISE het grootste zonne-energie-onderzoeksinstituut in Europa. Het werk aan het Instituut varieert van het onderzoek van de wetenschappelijke en technologische grondslagen voor zonne-energie toepassingen, de ontwikkeling van productie-technologieën en prototypes tot de bouw van demonstratie-systemen.

Het Instituut plant, adviseert en biedt know-how, technische faciliteiten en diensten.

PhotonPhoton_logo

Met zijn slogan “The World of Information in the World of Solar Electricity” is het speelveld van Photon direct duidelijk.
Met het hoofdkantoor in het Duitse Aachen ligt de focus binnen de Photon Group op informatie, advies en onderzoek.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door het in 2009 opgerichte Photon Laboratory GmbH. De onderneming heeft zich de laatste jaren met name gericht op het uitvoeren van:

  • opbrengst-metingen onder standaard omstandigheden (STC)
  • het evalueren van zwak licht gedrag
  • het bepalen van temperatuur coëfficiënten
  • het in beeld brengen van elektroluminescente- en warmtebeelden

Zowel zonnepanelen, omvormers als stekkers en kabels worden door Photon onderworpen aan de testen en metingen.

Daarnaast voert Photon Laboratory GmbH professioneel, langdurige rendementsmetingen uit op een outdoor testveld. Met meer dan 170 verschillende typen modules van 90 nationale en internationale fabrikanten (op basis van cijfers over december 2012).
Hierdoor claimt Photon dan ook niet alleen de grootste en meest actuele maar ook de meest accurate gegevens te bezitten voor het uitvoeren van vergelijkingstesten.

Een mooie samenkomst van beide bovengenoemde bedrijven leest u in het volgende artikel, waarbij Photon testrestultaten publiceert van het Fraunhofer Institut: Solar Frontier announces 20.9% efficiency for CIS solar cell.

Nieuws 2019: http://www.solar-frontier.com/eng/news/2019/0117_press.html. Solar Frontier is wereldrecordhouder dunne film techniek. De nieuwste generatie CIS-panelen produceren zo`n 200 kWh per 1,26 m2!

Stel hier uw vraag