Over zonnepanelen: product- en opbrengstgaranties - Twente ZonTwente Zon

Over zonnepanelen: product- en opbrengstgaranties

Solarwatt garantie op zonnepanelenEen logische conclusie luidt dat investeren in zonnepanelen rendabel is, mits de zonnepanelen 25 jaar lang meegaan en de producent in staat is zijn garantietermijnen te overleven.

Het is merkwaardig dat producenten met glas/folie laminaattechniek slechts 10 jaar productgarantie bieden op zonnepanelen waarvan beweerd wordt dat het een product betreft dat 25 jaar meegaat. Dit heeft meerdere redenen:

Een producent dekt zich altijd in en zal niet méér productgarantie geven omdat de kans bestaat dat het product degradeert na een bepaalde tijd. Producenten geven niet meer dan 10 jaar productgarantie omdat de PVF-folie aan de achterzijde mogelijk broos kan worden en in de loop der jaren bijvoorbeeld vocht doorlaat. Dit is funest voor de 25 jaar opbrengstgaranties!

Levensduur cruciaal voor rendabiliteit

zonnepanelen_productgarantie_opbrengstgarantieDe levensduur van zonnepanelen vormt een cruciale factor voor de rendabiliteit van de investering. Al zijn de zonnecellen van uitstekende kwaliteit en leveren ze 25 jaar lang vermogen, als de beschermende materialen om het paneel heen degraderen of zelfs kapot gaan, heeft dit een negatieve invloed op de werking van het paneel, en indirect op het vermogen. Daarom is het belangrijk de verlokking van een lage prijs te weerstaan en goed te letten wat u zich de komende 25 jaar op het dak haalt. Kijk altijd of de producent de geboden garanties kan hardmaken en e.a. fysiek ondersteunt met een eigen Europese service-desk. Dit is namelijk niet standaard!

Zonnepanelenproducenten en onafhankelijke testinstituten, zoals Fraunhofer, Photon en TÜV in Duitsland, hebben over de jaren heen gezamenlijk de kwaliteit van zonnepanelen veelvuldig getest en opgekrikt, om zo de levensduur te verhogen. Een producent kan de verwachte levensduur van een zonnepaneel voor een groot deel beïnvloeden door in het productieproces te kiezen voor duurzame en robuuste materialen. Daarnaast kan een producent er voor zorgen dat de panelen bestendig zijn tegen milieu- en weersinvloeden, zoals zoutcorrosie, ammoniak en kiezen voor een hoge drukbelasting zodat het zonnepanelenglas ook hagelstenen weerstaat en/of zware sneeuwval.

Een mooi voorbeeld zijn de SOLARWATT glas-glas zonnepanelen!

Stel hier uw vraag