De voordelen van zonnepanelen-Twente Zon

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen leveren u een aantal belangrijke voordelen op, maar het belangrijkste is dat de uiteindelijke opbrengst hoger is dan de totale kosten.

Terugverdientijd is veel korter dan de levensduur

De terugverdientijd van een zonnepaneelsysteem, ca. 7 jaar,  is veel korter dan de levensduur van tenminste 25 jaar. Uitleg over hoe de terugverdientijd van zonnepanelen uitgerekend kan worden, leest u in het artikel “Terugverdientijd van zonnepanelen: Een berekening!

Kosten besparen op uw energierekening

Door zelf, met behulp van zonnepanelen, stroom op te wekken, bespaart u direct op uw elektriciteitsrekening. En als het systeem meer stroom opwerkt, dan er nodig is op dat moment, kan het gewoon teruggeleverd worden aan het elektriciteitsnet.
Wordt er in totaal meer teruggeleverd dan afgenomen? Dan ontvangt u daarvoor een zgn. “terugleververgoeding” van uw energieleverancier. Lees hierover meer in het artikel “Terugleveren van stroom en de vergoeding daarvoor“.

Uw woning stijgt in waarde

Wanneer de zonnepanelen op het dak van uw woning worden bevestigd, stijgt de waarde en het energielabel van de woning.
Lees voor de volledigheid ook even het artikel “Verzekeringen voor zonnepanelen

Goed voor het milieu

Het opwekken van eigen stoom met een zonnepanelensysteem is ook goed voor het milieu, doordat geen aanspraak hoeft te worden gemaakt op fossiele brandstoffen. Dit heeft ook een positieve invloed op het beperken van de CO2 uitstoot.

Stel hier uw vraag