ThyssenKrupp kiest voor Solar Frontier zonnepanelen-Twente Zon

ThyssenKrupp kiestThyssenKrupp kiest voor Solar Frontier zonnepanelen
voor Solar Frontier zonnepanelen

ThyssenKrupp AG is één van de grootste technologiebedrijven van de wereld. De thuisbasis van deze beursgenoteerde organisatie bevindt zich in het Duitse Essen.

De Nederlandse tak van het concern, ThyssenKrupp Materials Nederland, is inmiddels (juni 2015) gestart met het plaatsen van zonnepanelen. Het betreft een 2,3 megawatt pv-project.

De keuze van ThyssenKrupp voor Solar FrontierThyssenKrupp kiest voor Solar Frontier zonnepanelen

Er is gekozen voor de CIS dunne film zonnepanelen van Solar Frontier omdat deze een hogere opbrengst in kilowattuur per kilowattpiek genereren en minder gevoelig zijn voor schaduw of een ongunstige oriëntatie. De Duitse producent SMA levert de omvormers.

De ruim 13.000 zonnepanelen worden de komende weken gelegd op de daken van twee locaties: 10.000 zonnepanelen worden geplaatst bij de vestiging in Veghel en 3.200 worden geïnstalleerd in Zwijndrecht.

De investering en exploitatie van het totale project wordt gedaan door KiesZon in een operational lease constructie voor een periode van 10 jaar.

Zowel de technische ontwikkeling als de realisatie van het project is in handen van Ikaros Solar, een toonaangevende zonnestroomontwikkelaar uit België.

Oplevering van het project is gepland voor medio juli 2015.

Stel hier uw vraag