Solar Frontier CIS Zonnepanelen: zwart met hoog rendement!-Twente Zon

Solar Frontier zonnepanelen

De beste investering in hoog rendement zonne-energie!

Bij Twente Zon zijn wij bijzonder gecharmeerd van de Solar Frontier zonnepanelen.
Deze CIS dunne film panelen hebben vele voordelen. Vanuit esthetisch oogpunt tonen de volkomen egaal zwarte zonnepanelen bijzonder mooi. Maar, de belangrijkste reden is dat de panelen met een lagere Wattpiek per m2 meter een overtuigend hogere kWh per m2 genereren dan kristallijne zonnepanelen. Uit officiële onderzoeken blijkt: 8-12% meer rendement!
In Nederland schijnt niet altijd de zon èn er valt nog wel eens schaduw op de zonnepanelen. In tegenstelling tot de gewone kristallijne panelen leveren de Solar Frontier zonnepanelen ook zeer goede prestaties bij bewolking en schaduw.

Solar Frontier zet in op POWER en combineert de nieuwste technieken met de hoogste technische normen en dit levert een heel interessant zonnepaneel op, waarbij een zeer hoge module efficiëntie van 12,6% wordt geclaimd bij zwakke lichtcondities.

Twente Zon_Solar Frontier Logo
Solar Frontier Power Zonnepanelen

Rendement Solar Frontier: Testresultaten

8-12% meer rendement: Solar Frontier ten opzichte van andere (kristallijne) zonnepanelen

En juist daarom zijn deze zonnepanelen zo interessant. Overtuig uzelf en blader even de volgende informatiebronnen door:

Ook IKEA en Thyssenkrupp kiezen voor Solar Frontier!

Meer informatie leest u in het artikelen op deze site:

Juli 2014 – Interview topman Solar Frontier op de Intersolar

Solar Frontier rolt uit in Europa. De Senior Vice President Mr. Atsuhiko Hirano gaf een aantal interviews, lees hier een interview of klik op onderstaand filmpje om het interview te bekijken:

Solar Frontier zet in op compleet modulair pakket, de “PowerSet Turbo

Heel handig; een door Solar Frontier samengesteld pakket van zonnepanelen, een “eigen” Turbo-omvormer en bijbehorende bekabeling en stekkers. Alles perfect op elkaar afgestemd voor een optimaal rendement.
Over de CIS dunne film zonnepanelen – en de kwaliteit daarvan – leest u in dit artikel veel informatie. Echter, voor top rendement van uw zonne-energiesysteem is de kwaliteit van de omvormer ook van absoluut belang. Benieuwd? Lees méér in het artikel: Steca, producent van de Solar Frontier omvormers
Voor de technische gegevens van alle omvormers, zie het datablad:

Onze aanbieding: Solar Frontier zonnepanelen met bijpassende omvormer

Benieuwd naar de prijzen van onze SolarSets met zonnepanelen van het merk Solar Frontier, inclusief bijpassende omvormer? Bekijk onze aanbiedingen of klik direct door via onderstaande afbeelding.

Solar Frontier PowerSets met Turbo omvormer

Solar Frontier bedrijfsprofiel

Solar Frontier K.K. is ‘s werelds grootste en snelst groeiende producent van de nieuwste generatie CIS dunne film zonnepanelen (CIS = Copper, Indium, Selenium).

Solar Frontier is een 100% dochteronderneming van Showa Shell Sekiyu KK (TYO: 5002), een consortium waarin Koninklijke Shell en Saudi Aramco participeren.
Het hoofdkantoor staat in Tokio en de productie vindt plaats in drie fabrieken in het zuid Japanse Miyazaki. De regionale kantoren bevinden zich in Duitsland, Saoedi-Arabië en de Verenigde Staten. Solar Frontier telt meer dan 1.500 medewerkers. Meer informatie over het bedrijf leest u in de brochure:

Solar Frontier zonnepanelen – een investering die rendeert!

Met een investering in Solar Frontier zonnepanelen borgt u uw investering en verkrijgt u hoog financieel rendement.

Even geen cash? Kies dan voor een duurzaamheidslening!

Als u graag nu tot aanschaf van zonnepanelen wilt overgaan, maar het geld niet per direct beschikbaar heeft, dan is een Duurzaamheidslening bijzonder interessant. Met een duurzaamheidslening leent u met een rente die 3% lager ligt dan de commerciële rentetarieven. Geïnteresseerd? Leest u hier verder.
Het rendement van een zonne-energie systeem met Solar Frontier zonnepanelen is hoger dan de kosten van de duurzaamheidslening, dus waar wacht u nog op?
Voor meer informatie en advies op maat kunt u natuurlijk ook terecht bij uw installateur. Heeft u nog geen installateur? Laat het ons even weten via het contactformulier.

CIS technologie voor de hoogste opbrengsten

De technologie CIS, niet te verwarren met c-Si (kristallijn silicium), is een milieuvriendelijke techniek die fors in opmars is. De “dunne film laag” zit tussen twee glasstructuren en is dus perfect beschermd.

CIS technologie voor hoogste opbrengst

Voor een uitgebreide (technische) toelichting op de specifieke kwaliteiten van de CIS technologie, die leiden tot de hoogste opbrengsten, hebben we vier artikelen opgenomen op de site:

Unieke eigenschappen van Solar Frontier zonnepanelen

Opbrengst
Een unieke eigenschap van de Solar Frontier zonnepanelen is de goede opbrengst bij minder optimale omstandigheden, zoals schaduw, weinig (zon)licht, een oost/west opstelling of installaties onder een ongunstige helling (bijvoorbeeld: plat leggen = 93% rendement; pal oost onder 45° = 90% rendement)

EsthetiekZonnepanelen Solar Frontier op het dak
Door hun zwarte uiterlijk kunnen Solar Frontier zonnepanelen mooi geïntegreerd worden in de omgeving. Dankzij hun hoge schaduwtolerantie kan, bij vrijstaande installaties of op platte daken, de afstand tussen rijen zonnepanelen verkleind worden, waardoor ze nog beter geïntegreerd kunnen worden in de omgeving.

Betrouwbaarheid
De Solar Frontier zonnepanelen worden uitvoerig getest tegen extreme hitte, koude en gewicht, zowel in het eigen Atsugi Research Center als ook door onafhankelijke instituten zoals TÜV en Atlas 25+. De uitgebreide duurtesten controleren daarbij het lange termijn rendement van de zonnepanelen.

Vermogens-stabiliteit
In warme weersomstandigheden daalt de opbrengst van kristallijne zonnepanelen aanzienlijk. De Solar Frontier zonnepanelen genereren ook bij warm weer een zeer goede opbrengst door de hoge temperatuurstabiliteit.

Milieuvriendelijk
De Solar Frontier zonnepanelen bevatten geen verontreinigende stoffen, zoals cadmium en lood, en voldoen aan de RoHS-richtlijn (Restriction of Hazardous Substances). Bovendien hebben de zonnepanelen van Solar Frontier een energie-terugverdientijd van minder dan 1 jaar, in vergelijking met 2,5 jaar voor andere  fabrikanten.

Zekerheid
Solar Frontier heeft twee  sterke financiële aandeelhouders, namelijk Koninklijke Shell en Saudi Aramco.

Aurora-effect

Aurora-effect Solar Frontier

Hoe goed en mooi de zonnepanelen van Solar Frontier ook zijn, het kan voorkomen dat een licht troebel effect zichtbaar is op één van de zonnepanelen. Dit zogenaamde “Aurora-effect” heeft geen negatief effect op de prestaties van de zonnepanelen en is een gevolg van het productieproces, waarin gebruik gemaakt wordt van Zink (Zn) in plaats van het giftige Cadmium (Cd). Een nadere toelichting vindt u in een apart artikel op deze website over het Aurora-effect.

Vermogen van Solar Frontier zonnepanelen vergelijkbaar met kristallijne panelen

Solar Frontier heeft sinds eind 2013 een 170 Wp zonnepaneel beschikbaar en dat is goed nieuws.
De 170 Wp zonnepanelen hebben een afmeting van 125,7 x 97,7 cm. Dit is iets kleiner dan de standaard 240 Wp-kristallijn zonnepanelen met een afmeting van ca. 165 x 99 cm.
Omgerekend naar oppervlakte geneert het 170 Wp zonnepaneel van Solar Frontier een rendement dat gelijk is aan dat van het 240 Wp kristallijn zonnepaneel en daarmee is het 170 Wp paneel absoluut interessant èn ze ogen fantastisch op het dak.

Voor meer informatie bezoek ook eens de website van Solar Frontier.

Voor meer (technische) informatie over de zonnepanelen verwijzen we u graag naar het datablad:

Betrouwbare kwaliteit gecertificeerd

Solar Frontier Power panelen worden uitgebreid getest onder extreme omstandigheden zoals hitte, kou en hoge belasting. Lees meer hierover in het artikel “Garantie en Certificaten Solar Frontier“.

Solar Frontier certificaten

Registratiecertificaat voor de garantie

Wanneer u een PowerSet koopt en deze bij Solar Frontier registreert, ontvangt u een bewijs van registratie, dat samen met de originele rekening uw garantiebewijs vormt voor de periode van 10 jaar.
>> Voorbeeld van een “Bewijs van Registratie van Solar Frontier Producten

Meer weten over Solar Frontier?

Panelen

Omschrijving document
Aantal pagina’s Taal
Titel
Datasheet Power Panelen 2 NL
SF-PowerModules_Datasheet_NL | pdf
CIS brochure 7 NL
CIS-Broschuere_NL | pdf
Concurrentievoordelen van
de CIS-technologie
2 NL
Output-ComparisonData_NL_2015 | pdf
Garantievoorwaarden Power panelen
3 GB
Product-and-Power-Output_Guarantee_PowerModules_EN | pdf
Korte installatie handleiding
12 NL
ShortInstallationManualModules-S-511-PEML4 | pdf

PowerSets

Omschrijving document
Aantal pagina’s Taal
Titel
Brochure PowerSet totaal product overzicht 8 NL
SF-PowerSet-Family_Brochure_NL | pdf
PowerSet Turbo overzicht
2 NL
SF-PowerSet_Turbo_Overview_NL | pdf
PowerSet Mini overzicht
2 NL
SF-PowerSet_Mini_Overview_NL | pdf
PowerSet Maxi overzicht
2 NL
SF-PowerSet_Maxi_Overview_NL | pdf
Datasheet CIS Turbo-omvomers
1 NL
SF-Turbo-Inverter_Datasheet_NL | pdf
Installatie en bedieningshandleiding PowerSet Turbo & PowerSet Mini
108 NL
SF-Manual_PowerSet-Turbo-Mini | pdf
Legplan handleiding PowerSet Maxi 18 NL Planungsunterlagen_PowerSet_Maxi-mehrspr | pdf
Garantievoorwaarden PowerSets 4 NL Product-and-Power-Output_Guarantee_PowerSets_EN | pdf
Stel hier uw vraag