Importheffing op zonnepanelen uit China-Twente Zon

Importheffing op zonnepanelen uit China

2 december 2013 – De importheffingen op Chinese zonnepanelen zijn vandaag definitief door de Europese Raad vastgesteld. De maatregel wordt officieel van kracht op 6 december 2013, geldt voor een periode van 2 jaar en loopt dus af op 5 december 2015.

Het officiële persbericht leest u hier.
Deze beslissing brengt de solar-module sector voor een langere periode in rustiger vaarwater.

Na een maandenlang handelsgeschil sloten de Europese Commissie en meer dan 90 Chinese zonnepaneel-fabrikanten begin augustus 2013 een vriendschappelijk akkoord over de invoer van een minimumprijs en een importquotum.
De Chinese bedrijven die destijds dit akkoord hebben ondertekend, krijgen geen extra importtarieven opgelegd. Bekijk hier de lijst van bedrijven die destijds het akkoord hebben getekend.

De bedrijven die niet meewerkten aan de onderzoeken of het voorstel weigerden te aanvaarden, krijgen een totaal importtarief van 67,9% opgelegd. Volgens de Europese Commissie is deze groep van bedrijven verantwoordelijk voor minder dan 20% van de export.

Wat betekent dit voor de prijs die u betaalt voor zonnepanelen?

In de pers klinkt het percentage van 5%, waarmee de prijzen van de Chinese zonnepanelen zijn gestegen ten opzichte van de situatie vóór de hele discussie. Daarmee zijn de prijzen van de zonnepanelen uit China weliswaar iets hoger dan voorheen, maar toch nog steeds concurrerend en dus interessant.

Ondertussen biedt Twente Zon u stabiliteit en zekerheid met zonnepanelen van onder andere het merk SOLARWATT, die dankzij de Duitse herkomst niet betroffen zijn.

Wilt u zeker zijn van een interessante prijs voor een renderend zonne-energiesysteem? Bekijk dan eens de prijzen van de SOLARWATT paketten en de SolarSets die we aanbieden.

Stel hier uw vraag