Zonnepanelen huren - Twente ZonTwente Zon

Zonnepanelen huren

Zonnepanelen hurenRegelmatig borrelt de vraag omhoog ‘moeten wij ook niet eens aan de zonnepanelen’? Het is goed voor het milieu, het maakt u een stukje onafhankelijker van de grote energiemaatschappijen, het dak wordt zodoende nuttig gebruikt, CO2 wordt bespaard.

Een heleboel positieve redenen zijn te bedenken, maar dan komt de investering om de hoek kijken en doemen mogelijke risico’s op, die onzeker maken.

Maar, wat nou als het niks kost, alleen maar bespaart? Het kan, door zonnepanelen te huren.

Zonnepanelen huren? Een alternatief voor kopen!

Zonnepanelen kosten ongeveer € 3.000,- voor een zuinig tweepersoonshuishouden tot € 8.000,- voor een groot gezin. Zo’n investering verdient zich na zo’n 6 tot 7 jaar terug, maar dan moet wel direct bij aanschaf het hele bedrag betaald worden.

Betaalt u liever niet zo’n groot bedrag in één keer, dan is het nu mogelijk om zonnepanelen te huren. U bespaart direct, want u gaat iets minder dan uw huidige elektriciteitsrekening betalen. Omdat door de zonnepanelen een veel lagere energierekening ontstaat, betaalt u op die manier de zonnepanelen terug.

Risico vrij

U loopt geen risico’s op gebreken aan het systeem, want dat wordt onderhouden door het bedrijf waar de zonnepanelen van worden gehuurd. En na 10 jaar bestaat de mogelijkheid om de zonnepanelen voor een laag bedrag over te nemen. Zo ontstaat – na de huurperiode – nog zo`n 15 jaar gratis stroom uit de zonnepanelen, die overigens in totaal zo`n 25 jaar mee gaan!

Heeft u interesse in het huren van zonnepanelen? Voer dan via ons contactformulier uw adresgegevens in, zodat wij met u contact kunnen opnemen.

Er wordt vervolgens een onderzoek uitgevoerd op basis van een dak/locatie scan waaruit blijkt of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. En, zo ja, wat de maximale verwachte zonneopbrengst is!

Twente Zon hecht belang aan goede voorlichting

Eerder publiceerden we het artikel ‘Zonnepanelen huren of leasen?‘ op onze site. Hierin wordt aan de hand van een berekeningsmodel dieper ingegaan op de vraag of zonnepanelen huren of leasen financieel interessant is.
NB In het berekeningsvoorbeeld in het artikel betreft de huurperiode 20 jaar. Actueel is een huurperiode van 10 jaar zeer gangbaar.

Stel hier uw vraag