De omvormer; het hart van uw zonnepanelen systeem-Twente Zon

Omvormers

Hèt hart van uw zonnepanelensysteem

De omvormer is het hart van uw zonnepanelen systeem. Hierin wordt de gelijkstroom, die de zonnepanelen opwekken, omgezet in wisselstroom. Daarna kan de opgewekte stroom gebruikt worden in het huishouden of teruggeleverd worden aan het stroomnet.
De omvormers zijn voorzien van een display waarop u de dagelijks opgewekte kWh kunt aflezen en de mogelijkheden om online te monitoren worden steeds uitgebreider en verfijnder.

Waarom is een goede omvormer belangrijk?SMA Sunny Boy Omvormer

De door de zonnepanelen opgewekte stroom wordt via de omvormer gekoppeld aan het stroomnet. Het bevat complexe elektronica die grote spanningswisselingen (door wisselende weersomstandigheden) efficiënt omzet.
De omvormer moet nauwkeurig zijn afgestemd op het vermogen van de zonnepanelen, zodat het verwachte rendement ook wordt behaald. Is het vermogen van de omvormer namelijk te klein voor de pieken die de zonnepanelen behalen tijdens mooi zonnig weer, dan wordt niet alle opgewekte stroom efficiënt omgezet en dat gaat ten koste van het rendement.

Levensduur van de omvormerAEG omvormer

Daar waar de meeste zonnepanelen tegenwoordig meer dan 25 jaar opbrengst leveren, bedraagt de levensduur van een omvormer zo’n 10 jaar. Uiteindelijk moet iedere omvormer dus in de revisie. Ruwweg zijn er uitschieters tot zo’n 15 jaar mogelijk, maar ook 5 jaar, van minder bekende merken. Overigens heeft één van onze medewerkers er een die na 15 jaar nog prima functioneert.
De fabrieksgarantie bedraagt meestal 5 jaar. Optioneel is garantieverlenging mogelijk.

MerkenSteca omvormer

Twente Zon levert uitsluitend omvormers van toonaangevende West-Europese merken. Voor meer specifieke informatie klikt u op het merk dat uw interesse geniet:

Bespaar niet op het hart van uw PV-installatie. Kies een omvormer van een betrouwbaar Europees merk!

Qbox Solar: nauwkeurige en altijd toegankelijke monitoringQbox Solar_devices

Heeft u zonnepanelen? Dan volgt u gemakkelijk met de Qbox Solar de realtime stroomopbrengst via laptop, tablet of mobiel.

Ja, de meeste omvormer-fabrikanten bieden ook interfaces aan om de prestaties van het zonne-energiesysteem online te kunnen volgen. Maar, vlekkeloos werkt dit vaak nog niet.
Wilt u realtime inzicht in de prestaties van uw zonnepanelen? Dan is de Qbox Solar van Qurrent een goede keuze en, handig, het verschaft ook inzicht in uw verbruik van elektriciteit en gas! Lees meer in het artikel: “Qbox Solar van Qurrent

Optimizers

Voor mono- en polykristallijne zonnepanelen
In een zonne-energiesysteem gebruikt men serieschakeling om tot hogere spanningen te komen. In één serieketen is de stroomsterkte voor alle delen ervan dezelfde. Bij schaduw op een deel van de serieketen, blokkeert de stroomsterkte en daalt het rendement exponentieel. In dit geval bieden optimizers een oplossing. Lees meer hierover in het artikel: “TIGO Optimizers

NB. Om verwarring te voorkomen plaatsen we hier graag de volgende opmerking: Solar Frontier CIS dunne film zonnepanelen presteren ook goed bij schaduw. Daardoor hebben deze zonnepanelen geen optimizers nodig. Alleen in specifieke, extreme gevallen zou men ze kunnen inzetten.

TIGO optimizer materiaal

Stel hier uw vraag