Overige thema's m.b.t. zonnepanelen-Twente Zon

Overige thema’s m.b.t. zonnepanelen

Er zijn een aantal onderwerpen die we van belang vinden om een artikel aan te wijden, maar die niet behoren tot de hoofdthema’s zoals financiering of techniek. En dus hebben we een categorie “overige thema’s” gecreëerd met artikelen over:

Wat kost elektrisch rijden?
Als u elektrisch rijdt en met zonnepanelen uw eigen stroom opwekt en e.e.a. goed doorrekend, rijdt u gratis!

Mercedes Benz B-klasse elektrisch rijden zonder compromissen
Een nieuw tijdperk breekt aan! Een conventionele autoproducent die een “gewone” auto produceert, op zijn “gewone” productielijn, zodat de consument zowel optisch als rijtechnisch het bekende product ziet en ervaart…maar dan elektrisch. Zonder CO2 uitstoot en zonder wegenbelasting! De introductie is voorzien voor 2015…

Mercedes-Benz B Electric Drive: Rijrecensie!
Hoe rijdt – en werkt – nou zo’n elektrische auto? Om u een impressie te geven, deze rijrecensie!

Innovatieve snufjes verhogen rijbereik van Mercedes-Benz B Electric Drive
Uiteraard kan je stellen dat een moderne elektrische auto niet praktisch genoeg is om lange afstanden af te leggen. Het is echter tekenend dat er zo veel aandacht geschonken wordt aan de beperkingen en zo weinig openheid getoond wordt over wat wél kan door de innovatieve snufjes waarmee de auto’s zijn uitgerust.

Brochure: Mercedes Benz B-Klasse Electric Drive
Met de B-Klasse Electric Drive zet Mercedes Benz een mijlpaal op de weg naar nul-emissie. Een uitgebreide toelichting op de levenscyclus van deze auto, die op de markt verwacht wordt in de loop van 2015, vindt u in de 58 pagina’s tellende Engelse Brochure “Life Cycle – Environmental Certificate Mercedes-Benz B-Class Electric Drive” | pdf.

Solar Frontier PowerPort
Met de PowerPort van Solar Frontier bieden wij u nu de intelligente oplossing om uw parkeerplaats om te zetten in een milieuvriendelijke kleine energiecentrale. En, tegelijkertijd, de parkeergelegenheid voor klanten, gasten en medewerkers veiliger en comfortabeler vorm te geven.

Welk onderhoud hebben zonnepanelen nodig?
Zonnepanelen en zonnepaneelsystemen zijn onderhoudsvriendelijk. De toplaag van de panelen is erg glad, waardoor viezigheid er nauwelijks aan hecht.
Toch kan het geen kwaad de zonnepanelen één keer per jaar schoon te maken en te controleren.

Vergunning voor zonnepanelen nodig?
Met de huidige Woningwet is het in de meeste gevallen niet nodig om een Omgevingsvergunning aan te vragen. Maar in een beschermd stads- of dorpsgezicht of op een rijksmonument mogen niet zonder meer zonnepanelen worden geplaatst.

Nuttige tips om thuis energie te besparen
Zonnepanelen stellen u in staat om zelf energie op te wekken. Afhankelijk van het geïnstalleerde vermogen en uw verbruik kunt u hiermee zelfs geheel zelfvoorzienend zijn. Daarnaast kunt u ook slim energie besparen, samengevat in 5 energie-bespaartips. Dat is niet alleen interessant vanuit financieel opzicht maar ook voor het milieu.

Stel hier uw vraag