Wat Bitcoin en Zonne-energie gemeen hebben? - Twente ZonTwente Zon

Wat Bitcoin en Zonne-energie met elkaar gemeen hebben?

Bitcoins groeien via ‘harmonious trees’, maar komen niet op magische wijze zomaar uit de lucht vallen.

Dit proces is wat crypto munten hun waarde geeft.

Het werk bij de oprichting van slimme contracten geeft crypto currencies de autoriteit om items te kopen, een voorrecht dat gewoonlijk overheden en schatkisten is voorbehouden.Bitcoin en zonne-energie_Twente ZonChina is grootmeester in het delven van meeste Bitcoins o.a. omdat het low cost energie produceert. Omgerekend kost Bitcoin delven voldoende kWh om een gemiddeld Amerikaans huishouden zo`n 1,6 dag van stroom te voorzien.

Als Bitcoin  (BTC) de valutamarkt van de toekomst vormt, en steenkooldelving wereldwijd op begrotingen ingekrompen wordt, dan raken de mijnwerkers weliswaar werkloos via koolstofmarkt begrotingen maar zal de revolutie worden aangedreven door hernieuwbare energiebronnen en blockchain technieken zelf. Op dit niveau kan het een aanzet vormen voor controle over de energiestromen.

Stel je voor dat je biologisch tomaten kweekt maar je kunt ze niet verhandelen ‘over het hek heen’ met de buurman voor hun aardbeien . Dan heb je nu nog een supermarkt nodig om tomaten tegen aardbeien te kunnen verhandelen. Dat gaat veranderen.

Op dit moment kunnen particuliere huishoudens via zonne-energie de overtollige energie terug verkopen aan hun lokale of regionale netbeheerder. In Nederland verloopt dit via het salderingstraject. Zonne-energie kan echter ook worden aangewend om via peer tot peer bijvoorbeeld met je omwonenden transacties te laten verlopen, wat een hoger rendement oplevert.

“Zodra block chain technologie in zonne-energie investeert, creëert het systeem crypto geld dat via ‘slimme contracten’ autoriteit verkrijgt. Of te wel, je kunt je tomaten ‘via een zogeheten crypto wallet’ 24/7 ruilen voor de aardbeien van de buurman, zonder tussenkomst van een supermarkt.”

Crypto-Mining zal zonne-energie stimuleren en de capaciteit van schone blockchain energie verhogen op hetzelfde moment

“In juni 2017 passeerde block chain de omzet grens van 100 miljard. BTC domineert daarin met zo’n 50%. Zie voor meer info: https://coinmarketcap.com/#EUR

Zie ook Wat is blockchain? Zie ook Wat is gridcoin?

Stel hier uw vraag