Solar Frontier zonnepanelen zijn PID vrij-Twente Zon

Solar Frontier zonnepanelen zijn PID vrij

Wat is Potential Induced Degradation (PID)?

Potential Induced Degradation (PID) is een (chemisch) proces tussen de verschillende materialen in een zonnepaneel en heeft een negatief effect op het rendement en levensduur van het zonnepaneel.

Potential Induced Degradation treedt op wanneer de elektrische spanning en lekstroom in het zonnepaneel ionen mobiliseren tussen het halfgeleidermateriaal en de andere elementen van het paneel, zoals het glas en het frame.
De factoren die van invloed zijn op het ontstaan zijn de gebruikte materialen, voltage, warmte en vochtigheid.

Het spreekt voor zich dat PID een ongewenste eigenschap van een zonnepaneel is.

Een nadere technische uitleg waardoor PID veroorzaakt wordt en de effecten ervan, kunt u lezen in een white paper van Advanced Energy: Understanding Potential Induced Dagradation_GB | pdf

Solar Frontier onderworpen aan een PID test

Omdat Solar Frontier de laatste tijd regelmatig de vraag kreeg of de Solar Frontier zonnepanelen PID vrij zijn, hebben ze een onderzoek laten uitvoeren door het onafhankelijk testinstituut TÜV Rheinland Japan (daar waar de zonnepanelen van Solar Frontier geproduceerd worden).

Uitkomst van het onderzoek is dat de Solar Frontier zonnepanelen PID vrij zijn! Bekijk hier het onderzoek: SF zonnepanelen PID Test Report 2015_GB

 

Stel hier uw vraag