Montagemateriaal voor zonnepanelen ClickFit en FlatFix-Twente Zon

Montagemateriaal voor zonnepanelen ClickFit en FlatFix

De Nederlandse fabrikant Esdec produceert montagesystemen voor zonnepanelen onder de merken ClickFit en FlatFix.

Beide montagesystemen zijn ontworpen vanuit de praktijk.ClickFit_montagesysteem Voor schuine daken wordt gebruikt gemaakt van een dakhaak en een klikverbinding tussen de montagerail en de dakhaak, waarbij geen gereedschap of ander montagemateriaal nodig is. Dit maakt het veilig werken op daken een stuk eenvoudiger. En, de montagetijd wordt door dit eenvoudige systeem tot 40% verkort ten opzichte van andere systemen.

Het systeem is corrosiebestendig. De haken en rail zijn van aluminium, het montagemateriaal van roestvast staal. De productgarantie betreft 20 jaar en de producten zijn TÜV Rheinland gecertificeerd.

ClickFit & FlatFixFlatFix montagesysteem

ClickFit is het montagesysteem voor de bevestiging van zonnepanelen op schuine daken. En daarbij maakt het niet zoveel uit wat voor dakbedekking er gebruikt is, of het nou pannen of bijvoorbeeld golfplaten zijn, ClickFit heeft er een systeem voor bedacht.

FlatFix is het montagesysteem om zonnepanelen op te stellen op platte daken.

FlatFix montagesysteem

Voor meer informatie bezoekt u de website van Esdec en ClickFit & FlatFix. Op de laatst genoemde website zijn ook alle handleidingen en databladen te downloaden.

En voor een duidelijke video over het gebruik van ClickFit voor de montage van de zonnepanelen is het volgende filmpje erg verhelderend.

Stel hier uw vraag