Panasonic HIT zonnepanelen: Bijzonder hoog vermogen per m2-Twente Zon

Panasonic HIT® zonnepanelenPanasonic logo

Een zonne-installatie is een renderende investering voor een periode van ten minste 25 jaar. De kwaliteit van de zonnepanelen zelf is daarbij een aspect waarop beter niet bezuinigd kan worden. Een merk, dat al langer bestaat en daardoor ook zijn betrouwbaarheid kan bewijzen, is dan ook van het allergrootste belang. Voor Panasonic begon het allemaal bijna 40 jaar geleden!

Panasonic HIT® – groot vermogen per m2 & Offerte aanvragen_zonnepanelen hoge conversie

De afkorting HIT® staat voor “Heterojuction with Intrinsic Thin layer” en heeft betrekking op de zonnecellen, die bestaan uit een monokristallijne dunne Wafer, die aan beide zijden bedekt is met een ultradun laagje amorf (niet-kristallijn) Silicium. Een innovatieve technologie die resulteert in een groot vermogen per m2 en een hoge opbrengst.

Panasonic HIT techniek zonnecel

Panasonic HIT® innovatieve technologie

Het grote vermogen per m2 en de hoge conversie van zonlicht naar bruikbare elektriciteit worden behaald door een aantal innovatieve technieken samen te voegen in de HIT® zonnepanelen.

Unieke structuur

Door de laagjes amorf silicium wordt het verlies van elektriciteit aan het oppervlakte beperkt wat de efficiëntie van het zonnepaneel duidelijk verhoogt.

Panasonic structuur HIT zonnecel

Innovatieve oppervlakte behandeling

Een conventioneel zonnepaneel heeft een vrij grove oppervlakte structuur, waardoor het niet in staat is om op effectieve wijze het licht op te vangen en er relatief veel licht weerkaatst wordt.
Het Panasonic HIT® zonnepaneel heeft een piramide-vormige oppervlakte structuur, waardoor het invallende licht beter wordt benut en dus de efficiëntie van het paneel stijgt.

3 metalen draadjes en anti-reflectie glas

In plaats van 2 metalen draadjes lopen er 3 draadjes door een Panasonic HIT® zonnecel. Hierdoor is de afstand die de opgewerkte energie door de cel naar een draadje moet afleggen minder, waardoor het energieverlies gereduceerd wordt. En doordat de draadjes smaller zijn – dan de 2 standaard draadjes – is het oppervlakte groter waarop het zonlicht valt om energie op te wekken.

Het anti-reflectie glas weerkaatst minder zonlicht en laat meer licht door naar het binnenste van het zonnepaneel. Met name in de ochtend en de avond, wanneer het licht een lagere stralingsintensiteit heeft en onder een grotere hoek op het paneel valt, vergroot dit aspect de conversie.

Hogere opbrengst bij hoge temperaturen

Wanneer conventionele zonnepanelen warm worden, daalt hun opbrengst aanzienlijk.
De Panasonic HIT® zonnepanelen zijn in staat om zelfs bij hoge temperaturen en hoge opbrengst te genereren.

Dit alles tezamen maakt dat de Panasonic HIT® zonnepanelen een zo grote opbrengst genereren in vergelijking met de standaard kristallijne zonnepanelen.
En dit heeft tot gevolg dat een zelfde elektriciteitsopbrengst behaald kan worden met minder zonnepanelen. Dat is handig als het beschikbare dakoppervlak beperkt is en het scheelt in de installatiekosten.

Panasonic HIT® – het geheim in beeld

Het bovenstaande heeft Panasonic samengevat in een ca. 4-minuten durend informatief filmpje. Het is in het Engels, maar met al het beeldmateriaal goed te begrijpen:

Panasonic garantieverklaring

De HIT®-technologie van Panasonic wordt sinds 1997 op grote schaal en wereldwijd toegepast. De zonnepanelen worden vervaardigd volgens de strengste kwaliteitsnormen om optimale prestatie- en duurzaamheidsgaranties te leveren.
De garantie, die Panasonic op de zonnepanelen verstrekt, is in lijn met wat de meeste solar fabrikanten als standaard hanteren:

  • 10 jaar garantie op materiaal- en constructiefouten, 25 jaar prestatiegarantie. De garantie geldt voor 100% van het nominale vermogen (rekening houdend met toegestane afwijkingen) op het aankooptijdstip.
  • De eerste 10 gebruiksjaren wordt er 90% van het uitgangsvermogen gegarandeerd en daarna 80% tot 25 gebruiksjaren.

Om aanspraak te kunnen maken op bovengenoemde garantie moeten de zonnepanelen geïnstalleerd zijn overeenkomstig de Panasonic installatievoorschriften en de ter plaatse geldende reglementering.

Panasonic neemt in 2009 Sanyo over

In 1975 begon het Japanse Sanyo Electric met de ontwikkeling van zonnecellen op basis van amorf silicium en heeft daarna zijn techniek voortdurend verder ontwikkeld met een duidelijke focus op optimalisatie van het rendement. Het resultaat zijn zonnepanelen met een bijzonder hoge energie-efficiëntie.

In 2009 is Sanyo door het Japanse Panasonic overgenomen, waardoor de zonnepanelen tegenwoordig het merk Panasonic dragen, maar ook “Sanyo” nog regelmatig als merk op documenten etc. verschijnt.

De Panasonic zonnepanelen zijn gecertificeerd door onafhankelijke, internationaal erkende keuringsdiensten, zoals TÜV, en voldoen aan de Europese richtlijnen.
Uiteraard betreffen deze certificeringen niet een éénmalig iets, maar worden zeer regelmatig audits en testen uitgevoerd. Vandaar dat wij voor een actueel overzicht van de certificaten graag verwijzen naar het actuele overzicht van certificaten op de website van Panasonic zelf.

Meer over Panasonic HIT® zonnepanelen

>> Datablad Panasonic HIT® N285 zonnepaneel | pdf
>> Datablad Panasonic HIT® N245 N240 zonnepanelen | pdf
>> Hoog rendement zonnepanelen: Panasonic en Silevo | artikel op deze website

Stel hier uw vraag