Qbox Solar: nauwkeurige en altijd toegankelijke monitoring-Twente Zon

Qbox Solar van Qurrent

De Qbox Solar van Qurrent is een uitbreidingsset voor de Qbox Energiemonitor.

Qbox EnergiemonitorQurrent logo

De Qbox Energiemonitor van de Nederlandse energieleverancier Qurrent verschaft realtime inzicht in het verbruik van elektriciteit en gas.
De Qbox Energiemonitor kan in principe overweg met alle soorten meters. Alleen voor inzicht in het gasverbruik (in liters per uur) is een slimme meter nodig.

De Qbox Energiemonitor geeft in grafieken weer wat het energieverbruik is. Hierdoor ontstaat inzicht in wat een droogbeurt of het zetten van een kop koffie kost in stroom en geld. Ook ontstaat inzicht in hetQbox Solar_devices sluipverbruik: apparaten die niet actief worden gebruikt, maar die wel energie verbruiken. En het is mogelijk om inzicht te krijgen in het energieverbruik van vergelijkbare huishoudens. Hierdoor krijgt u inzicht in “hoe u het doet ten opzichte van anderen” en dus of u goed bezig bent.
Door inzicht in uw energieverbruik kunt u tot 10% besparen op het energieverbruik. Uit ervaringscijfers blijkt dat door actieve monitoring energiebesparing mogelijk is en dat kan een gemiddeld huishouden zo’n € 150,- aan kostenbesparing opleveren.

De Qbox Energiemonitor is eenvoudig te bestellen en zelf aan te sluiten en het maakt niet uit wie uw energieleverancier is.

Wilt u ook weten hoeveel stroom uw zonnepanelen produceren? Dan dient een aanvullende stroommeter aangeschaft te worden, die door een elektricien moet worden aangesloten in de meterkast.

Qbox Solar: nauwkeurige en altijd toegankelijke monitoring

Heeft u zonnepanelen? Dan volgt u gemakkelijk met de Qbox Solar de realtime stroomopbrengst via laptop, tablet of mobiel.

Wat kost de Qbox Solar?

Het benodigde type van de Qbox Solar hangt af van het aantal zonnepanelen dat geplaatst is/wordt en of de internet aansluiting zich in de meterkast bevindt.
De Qbox Solar Duo is nodig wanneer de internetaansluiting zich niet in de meterkast bevindt. Bij de Qbox Solar Duo horen twee kastjes. Het ene kastje wordt in de meterkast geplaatst en de andere op de plaats waar de internetverbinding zich bevindt. De kastjes zijn draadloos met elkaar verbonden.

Qbox Mini (of ook wel genoemd: Mono):
1x 32A   € 165,- (t/m 17 panelen)
1x 65A   € 205,- (18 t/m 33 panelen)
3x 65A   € 345,- (34 t/m 99 panelen)

Qbox Duo:
1x 32A € 200,- (t/m 17 panelen)
1x 65A € 240,- (18 t/m 33 panelen)
3x 65A € 380,- (34 t/m 99 panelen)

Bovenstaande prijzen zijn inclusief btw.
Er zijn daarnaast geen bijkomende abonnements- of maandelijkse kosten. Als de Qbox Solar eenmaal is aangeschaft en geïnstalleerd, dan is de informatie altijd toegankelijk.
Indien u de Qbox wilt bestellen, neem dan even contact met ons op.

Hoe werkt de Qbox Solar?

De Qbox Solar bestaat uit:

 • Qbox Energiemonitor
 • Productiemeter
 • Y-kabel

Tijdens de installatie van de zonnepanelen wordt de Qbox Solar in de meterkast geïnstalleerd.
De Qbox registreert wat er wordt opgewekt en verstuurt de gegevens via een beveiligde internetverbinding naar de dataserver van Qurrent. Via een persoonlijke webpagina ‘Mijn Energie’ heeft u vervolgens altijd toegang voor inzicht in de stroomopbrengst van uw zonne-energiesysteem en uw energieverbruik.

Voor het aansluiten van de Qbox Solar gelden de volgende systeem vereisten:

 • Aanwezigheid van stopcontact in de meterkast
 • Aanwezigheid van internet in woning (vrije poort op modem)
 • Indien de internetmodem zich niet in de meterkast bevindt, dient er een netwerkkabel te worden gebruikt of een Qbox duo te worden gebruikt
 • Zonnepanelen zijn aangesloten op een aparte groep in de meterkast
 • Aanwezigheid van een vrije module op de din-rail voor plaatsen productiemeter
 • Combinatie opwek- & verbruiksdata alleen bij draaischijf- of slimme meters
 • Beschikbaarheid gasdata alleen bij aanwezigheid van een slimme (gas)meter

Welke functionaliteiten heeft de Qbox Solar?

Naast de webpagina ‘Mijn Energie’ bestaat er ook een app voor de mobiele telefoon. De functionaliteit van beide is er op gericht inzicht in de stroomopbrengst van de zonnepanelen te geven. Daarnaast wordt er inzicht gegeven in het energieverbruik in de woning.

De stroomopbrengst van de zonnepanelen en het energieverbruik worden gedetail­leerd weergeven in de daggrafiek. De daggrafiek maakt naast de opbrengsten van de zonnepanelen, inzichtelijk hoe er bespaard kan worden op de grote verbruikers en het sluipverbruik. Week-, maand- en jaaroverzichten geven een globaler overzicht van de opbrengsten en het verbruik.

De functionaliteiten kort samengevat

Zonnepanelen:

 • Live inzicht
 • Volledig historisch inzicht (dag-, week-, maand- en jaargrafieken)
 • Prestatie monitoring; vergelijking van verwachte en opgewekte kWh

Gas & Elektriciteitsverbruik:

 • Live inzicht (alleen elektriciteit). Voor inzicht in het gasverbruik (in liters per uur) is een slimme meter nodig
 • Volledig historisch inzicht (dag-,week-, maand- en jaargrafiekken)
 • Mogelijkheid om een profiel in te stellen om te vergelijken met andere huishoudens.
 • Selecteren van een specifieke periode

Demo account

Om een indruk te krijgen hoe zo’n interface er via de website van Qurrent uitziet, is er een demo-account toegankelijk via de url: http://mijn.qurrent.nl (of de App)
E-mailadres: sanne@qurrent.nl
Wachtwoord: Demo2014

Stel hier uw vraag