Netgekoppelde en autonome PV-systemen-Twente Zon

Netgekoppelde en autonome PV-systemen

Zonnepanelen kunnen aan het elektriciteitsnet gekoppeld worden of autonoom worden opgesteld, waarbij de opgewekte stoom wordt opgeslagen in een accu.

Netgekoppelde zonnepaneelsystemen

De zonnepanelen, die worden geplaatst om een woning of bedrijf mede van stroom te voorzien worden bijna altijd via een omvormer aan het elektriciteitsnet gekoppeld. Hierdoor kan, op momenten dat het systeem veel stroom opwekt, worden teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. En als er meer stroom nodig is, dan het systeem opwerkt, neemt u het gewoon van uw energieleverancier via het net af.

Autonome zonnepaneelsystemen

Op plaatsen zonder elektriciteitsnet kunnen zonnepanelen met accu uitermate goed van pas komen. De stroom, die de zonnepanelen opwekken, wordt opgeslagen in de accu totdat u deze nodig heeft. Super handig als u met de boot of camper onderweg bent of bijvoorbeeld een maandje tot rust komt in een afgelegen vinka in Spanje.
Autonome fotovoltaïsche systemen worden ook gebruikt voor het opwekken van stroom voor de afrastering van een afgelegen weiland of voor bijvoorbeeld  praatpalen langs de snelweg.

Stel hier uw vraag