SMA omvormers-Twente Zon

SMA

BedrijfsprofielSMA Logo

Het Duitse SMA Solar Technology AG is opgericht in 1981 en neemt inmiddels wereldwijd een leidende positie in op het gebied van ontwikkeling, productie en distributie van zonne-energie omvormers.
SMA biedt een ruim assortiment omvormers voor alle type zonnepanelen en voor alle vermogensgroottes van zonnestroominstallaties, voor systemen die aangesloten zijn op het elektriciteitsnet, stand-alone draaien of als back-up dienen.
Producten voor de bewaking en visualisatie van installaties, oplossingen voor energiebeheer en het uitgebreide service pakket maken de portfolio compleet.

Met meer dan 5.000 medewerkers is SMA actief in 21 landen. In 2013 realiseerde het bedrijf een omzet van meer dan 932 mln euro.

In 2011 en 2012 behaalde SMA de eerste plaats bij de landelijke „Great Place to Work®“-wedstrijd in de categorie van ondernemingen met meer dan 5.000 werknemers.

SMA omvormers

SMA Sunny Tripower OmvormerDe omvormers zetten de in de zonnecellen opgewekte gelijkstroom om in wisselstroom, zodat de elektriciteit gebruikt kan worden in het huishouden of als voeding voor het openbare elektriciteitsnet.
Voor residentiële zonne-energie installaties worden m.n. de SMA Sunny Boy en – voor de grotere installaties – de SMA Sunny Tripower omvormers geplaatst.

Dat de ontwikkeling van de omvormers niet stilstaat bewijst het feit dat het assortiment steeds verder verfijnd en uitgebreid wordt met eigenschappen als schaduwbeheer en actief temperatuurbeheer. Ook de monitoring wordt steeds gemakkelijker en de opties worden uitgebreider.
Voor de monitoring heeft SMA Solar Technology de website www.sunnyportal.com in gebruik. Leuk om eens even op rond te kijken.

SMA produceert niet alleen producten voor een groenere wereld. Het bedrijf besteedt zelf ook serieus aandacht aan het CO2 neutraal produceren van haar SMA Sunny Boy Omvormeromvormers. De SMA Sunny Boy omvormers worden geproduceerd in Kassel, Duitsland, in een productielocatie die is gebouwd in 2009 en werd ontworpen volgens de strikte Duitse “Low Energy Building Standard”.
Onafhankelijke CICS auditors hebben een gedetailleerde evaluatie uitgevoerd van het energieverbruik van de fabriek. De conclusie was dat binnen de fabriekspoorten de productieprocessen volledig CO2 neutraal zijn. Logische volgende stap is het “vervoer” naar en van de fabriek.

Meer (technische) informatie over de omvormers vindt u in de databladen:

Voor nog meer bedrijfs- en productinformatie verwijzen we graag naar de bedrijfswebsites van:

 

Stel hier uw vraag