Twente Zon investeert in blockchain - Twente ZonTwente Zon

Twente Zon investeert in blockchain

Twente Zon_ZonneveldTwente Zon neemt deel in de aanleg van een autonoom zonneveld dat zonne-energie aanwendt voor blockchain technologie.
De restwarmte die hierbij ontstaat wordt gebruikt om een kantoor te verwarmen en te koelen.
Het voorafgaande onderzoekstraject begon in 2015 en is onlangs bekrachtigd.

Zonne-energie is het stralende licht en de warmte van de zon, dat zich – met behulp van zich steeds verder ontwikkelende technologieën – laat vangen en om laat zetten in bruikbare opbrengst.

Twente Zon_Blockchain‘Voor nu en voor dan’, zonne-energie wordt in een systeem geïnjecteerd, als ware het brandstof voor machines, die zonne-energie zonder frictie omzetten in opbrengst. Dit wordt cryptogeld genoemd. De bijvangst, die ontstaat uit na-ijlende distributieve innovatie, wordt in vele vormen en mogelijke oplossingen al beschreven op internet. Zo ook in het artikel Wat is block-chain? op deze site.

Het zonneveld en beeldende rekencentrum zijn autonoom ingericht. Het is uitsluitend toegankelijk voor leden. Dat wil niet zeggen dat er niet over wordt gepubliceerd. Een team studenten van Windesheim heeft de eer de blockchain infrastructuren te ontwikkelen onder de naam “Coinware”.

Twente Zon_Blockchain rendeertHet bovenstaande betekent dat Twente Zon een nieuwe richting heeft gekozen en tijd investeert in ontwikkelingen die ons allemaal gaan treffen. Eerder dan dat we met z’n allen elektrisch rijden bijvoorbeeld. Op dit moment is zo`n 0,4% van de Nederlanders bekend met en betrokken bij blockchain. Wij denken dat blockchain effectief werkt en in de komende jaren in vele bedrijfstakken zal gaan worden toegepast. We zullen er dus meer en meer van gaan horen en mee te maken krijgen.

Gevolg van de keuze voor blockchain

‘Tijd is een keuze’. Gevolg van onze beslissing is wij – Twente Zon – niet langer tijd hebben om de activiteiten in de residentiële markt voort te zetten. Vandaar dat onze huisadviseur Johan Verdouw vanaf nu de offertes verstrekt en uw contactpersoon is in geval van vragen. Blijft u gerust ons contactformulier gebruiken. E.e.a. landt automatisch bij de juiste persoon. En, natuurlijk blijven de artikelen op deze website over zonne-energie, zonnepanelen en omvormers gehandhaafd, zodat u zich kunt blijven informeren.

Stel hier uw vraag