Zonnepanelen op dak-Twente Zon

Zonnepanelen op dak

Doorgaans worden in Nederland zonnepanelen op dak geplaatst. Er zijn hierbij een aantal zaken die in overweging dienen te worden genomen, zodat de juiste keuzes worden gemaakt die leiden tot het meest optimale rendement.

Oriëntatie en dakhellingZonnepanelen verschillend georienteerd

Het meest optimaal voor zonnepanelen op dak is een dak-oriëntatie op het zuiden en een dakhelling van 35-40°. Is het dak van uw huis niet optimaal geschikt, vraagt u zich dan eens af of het dak van uw carport of schuur mogelijk wel geschikt is. Waarschijnlijk wordt de afstand van de omvormer naar de meterkast wat langer, maar door het gebruik van een wat dikkere kabel worden transportverliezen tot een minimum beperkt en is de carport of schuur misschien toch een hele mooie mogelijkheid voor zonnepanelen op dak.

Schaduw op de zonnepanelen op het dak

Een ander aspect dat belangrijk is voor de plaatsing van zonnepanelen op dak is “schaduw”. Staan er bomen in de buurt van uw dak of staat er een dakkapel of een schoorsteen die schaduw werpt op de plaats voor de zonnepanelen op het dak, dan dient hier absoluut rekening mee gehouden te worden. Schaduw op één paneel kan namelijk het rendement van uw gehele systeem onderuit halen.

Overwegingen bij de keuze van het type zonnepaneel

Beschikt u over een ideaal dak, qua oriëntatie, helling en zonder schaduw? Dan zijn kristallijne zonnepanelen een goede optie. Kristallijne zonnepanelen zijn gangbaar en bijna overal verkrijgbaar. Wees wel kritisch bij uw keuze. Gedurende 25 jaren liggen deze zonnepanelen op uw dak en dan is kwaliteit en duurzaamheid wel van belang.

Is uw situatie niet ideaal voor zonnepanelen op dak? Niet getreurd, want ook daarvoor zijn heel goede zonnepanelen op de markt en ze zijn nauwelijks duurder Zo’n alternatief zijn de CIS dunne film zonnepanelen van Solar Frontier. Uitermate geschikt voor optimale prestaties in niet-optimale situaties, zoals oost-west oriëntatie, een plat dak of met schaduw.
Benieuwd naar ons aanbod van Solar Frontier zonnepanelen en omvormers en de prijzen voor kant en klare pakketten? Klik dan hier!


Geplaatst in Twente Zon zonnepanelen | Tags opbrengst zonnepanelen, Solar Frontier, zonnepanelen op dak
Sla op in favorieten Opslaan


Stel hier uw vraag